gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківщина: на місцевих АЗС виявлено понад 60 порушень

05 квітня 2021

Протягом тижня, з 29 березня по 02 квітня, на виконання доручення Прем’єр-Міністра України, посадовці Управління Держпраці в Івано-Франківській області провели позапланові заходи державного нагляду (контролю) у 8 суб’єктів господарювання, які здійснюють зберігання та роздрібну торгівлю пальним.

Під час перевірок автозаправних станцій, автогазозаправних пунктів та автозаправних комплексів головні державні інспектори акцентували на питаннях оформлення трудових відносиннаявності дозвільних документів та декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства на виконання робіт із підвищеною небезпекою та на експлуатацію устатковання підвищеної небезпеки.

Під час проведення заходів державного нагляду посадовці Управління Держпраці виявили 62 порушення вимогнормативно-правових актів з охорони праці. До адміністративної відповідальності притягнуто 6 перших керівників. Також встановлено факт допуску до роботи працівника без оформлення трудових відносин та один випадок недопуску державних інспекторів до перевірки.

За результатами перевірок видано акти перевірок та винесено роботодавцям обов’язкові до виконання приписи про усунення виявлених порушень.