gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернівецька область: про запобігання виробничому травматизму та професійним захворюванням на місцевих підприємствах – в ефірі «Суспільне: Буковина»

05 квітня 2021

Які галузі виробництва на Буковині є найбільш травмонебезпечними, чи є  випадки прихованого виробничоготравматизму, якою є статистика нещасних випадків на робочому місці з початку 2021 року та про відповідальність за порушення законодавства про охорону праці  для працівників та роботодавців саме ці теми стали ключовими у програмі «Теми дня»  в ефірі «Суспільне: Буковина».

Учасниками програми стали начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак та начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Чернівецькій області  Олександр Кувіла.

У програмі слухачі мали змогу почути про порядок розслідування нещасних випадків на виробництві, діяльність комісій зі спеціальних розслідувань, про стан професійних захворювань працівників медичних установ, пов’язаних з ускладненою епідеміологічною ситуацією з поширенням СOVID-19 і таке інше.

В ефірі керівник територіального органу Державної служби України  з питань праці Іван Луцак зазначив: «З початку 2021 року на місцевих підприємствах вже зареєстровано 8 нещасних випадків (один із них – зі смертельним наслідком), а також 124 випадки гострих професійних захворювань, що за рішеннями комісій, пов’язано з виробництвом».

Акцентовано, зокрема, на тому, що в області наразі спостерігається тенденція до збільшення випадків захворювань працівників медичних установ на СOVID-19.