gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: за порушення законодавства про працю на суб’єкта господарювання накладено штраф понад 8 мільйонів гривень

02 квітня 2021

У ГУ Держпраці в Одеській області спільно з ГУ ДПС в Одеській області тривають заходи, спрямовані на виявлення та запобігання порушень норм чинного законодавства про працю щодо належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 509 «Про порядок накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення» зазначено, що штрафи накладаються зокрема на підставі акту перевірки ДПС, її територіального органу, під час якої виявлені порушення законодавства про працю.

До ГУ Держпраці в Одеській області надійшли матеріали ГУ ДПС в Одеській області щодо виявлення у суб’єкта господарювання порушень норм чинного законодавства про працю в частині належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Дослідженням зазначених матеріалів було встановлено 143 працівника, які виконували роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

За результатами розгляду матеріалів уповноваженою посадовою особою ГУ Держпраці винесено відповідні постанови про накладення штрафу на суб’єкта господарювання на загальну суму понад 8 мільйонів гривень.

З метою запобігання порушення законодавства про працю, у черговий раз наголошуємо роботодавцям про необхідність додержання норм законодавства, зокрема, з питань оформлення трудових відносин, захисту і поновлення трудових прав працівників.