gov.ua Державні сайти України
Пошук

Держпраці очищується від корупціонерів: у Луцьку затримали на отриманні неправомірної вигоди посадовця обласного управління

01 квітня 2021

1 квітня правоохоронні органи, співпрацюючи з Держпраці, затримали в.о. начальника одного з відділів Управління Держпраці у Волинській області після одержання ним неправомірної вигоди.

За попередньою інформацією Нацполіції, посадовець організував злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди у великих розмірах від фізичних осіб-підприємців та представників юридичних осіб за не притягнення їх до відповідальності за ініційованими перевірками.

Так, зловживаючи службовим становищем, посадовець вимагав від підприємця 40 тисяч гривень. Правоохоронці задокументували два факти вимагання та отримання неправомірної вигоди в загальній сумі 20 тисяч гривень на банківську карту. Під час проведення слідчих дій на місці події вилучено дві квитанції, що підтверджують факти перерахування коштів.

Нині вирішується питання про затримання чоловіка у порядку ст. 208 КПК України та повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наголошуємо, якщо вам стало відомо про можливі порушення працівниками Держпраці вимог антикорупційного законодавства, ви можете зателефонувати за номером 044-248-74-35 (головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Олександр Гарбар) або надіслати повідомлення Harbar@dsp.gov.ua.

 

Джерело фото: сайт Нацполіції