gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: працівникам міської дитячої лікарні – про вимоги безпечної експлуатації кисневих балонів

01 квітня 2021

З превенцією стосовно безпечної експлуатації кисневих балонів побували у КНП “Міська дитяча лікарня” Рівненської міської ради посадові особи відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Рівненській області. Відвідини здійснені на виконання Плану превентивних заходів на 2021 рік, адже в числі об’єктів превенції Управління – заклади охорони здоров’я Рівненщини, які використовують медичний кисень.

​Посадовці поінформували відповідальних осіб та працівників лікарні про заходи щодо запобігання нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем. Зокрема, фахівець наголосив, що до обслуговування кисневих балонів допускаються працівники не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, про що мають відповідне посвідчення.

Періодична перевірка теоретичних знань і практичних навичок обслуговуючого персоналу повинна проводитися не рідше одного разу на 12 місяців. Працівники, які не пройшли перевірку знань з охорони праці та не мають посвідчення, не можуть бути допущені до самостійної роботи та експлуатації обладнання.

Під час превенції посадовці здійснили моніторинг дотримання вимог безпеки і надали рекомендації стосовно вирішення проблемних питань.

Відповідальні особи лікарні отримали тематичні Памятки та інформаційно-методичні матеріали про безпечну експлуатацію кисневих балонів, установок, кисневих трубопроводів у закладах охорони здоров’я.