gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: на ПрАТ «Славутський пивоварний завод» говорили про вимоги охорони праці

29 березня 2021

Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено семінар з питань охорони праці для працівників ПрАТ «Славутський пивоварний завод».

Під час семінару розглянуто питання безпечного функціонування підприємства в період пандемії Covid-19. Надано додаткові рекомендації працівникам розробленні Міністерством охорони здоров’я, що ще не впроваджені на підприємстві.


Відзначено особливу роль служби охорони праці в
ході контролю за дотриманням правил охорони та гігієна праці працівниками ПрАТ «Славутський пивоварний завод».  

Роз’яснено Правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв, які встановлюють вимоги до безпечного виконання робіт у технологічних процесах виробництва пива.

Наголошено, що для зниження небезпек та ризиків негативного впливу небезпечних та шкідливих факторів на здоров’я та життя працівників на підприємстві роботодавець повинен:

– забезпечити функціонування системи управління охороною праці відповідно до статті 13 Закону України «Про охорону праці»;

– розробити та запровадити методику ідентифікації небезпек та оцінювання ризиків по всіх ланках виробничих процесів та робочих місць. Крім того, визначити можливий негативний вплив небезпечних та шкідливих факторів на працівників, шляхи та методи, якими на підприємстві знижують ризики їх впливу на працівників до соціально обґрунтованого та економічно досяжного рівня.

Важливо обов’язково використовувати та забезпечувати працівників підприємства засобами індивідуального захисту, спецодягом та взуттям, засобами гігієни.

Акцентовано увагу на тому, що додержання працівниками вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці – є основним завданням щодо збереження життя, здоров’я і працездатності працівників у процесі  трудової діяльності та попередження виробничого травматизму.