gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: працівникам ТОВ «Професіонал 2017» – про основні вимоги Правил охорони праці для підприємств громадського харчування

16 березня 2021

Посадові особи Головного управління Держпраці в Одеській області взяли активну участь у нараді з питань охорони праці у ТОВ «Професіонал 2017».

Фахівці ГУ Держпраці нагадали присутнім основні вимоги Правил охорони праці для підприємств громадського харчування НПАОП 55.0-1.02-96. Звернули увагу, що Правила охорони праці для підприємств громадського  харчування розповсюджуються на всі об’єкти громадського харчування споживчої кооперації України. Вимоги зазначеного нормативного акту є обов’язковими для керівників підприємств і організацій громадського харчування, працівників технічних служб, відповідальних осіб за охорону праці, а також робітників всіх спеціальностейзайнятих у громадському харчуванні споживчої кооперації України.

Під час наради також було акцентовано на питанні навчання та перевірки знань для працівників підприємства. Всі працівники при прийомі на роботу, а  також в процесі роботи на підприємстві повинні проходити навчання, перевірку знань та інструктажі з питань охорони праці згідно з вимогами Типового положення  про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

Учасники наради проаналізували стан виробничого травматизму на підприємстві. За період з 29.08.2019 по 11.12.2020 року в ТОВ «ПРОФЕСІОНАЛ 2017»  зареєстровано 5 нещасних випадків.

Посадовці ГУ Держпраці нагадали учасникам заходу основні вимоги Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого ПКМУ №337 від 17.04.2019 року.

Також було зосереджено увагу присутніх на основних вимогах, яких необхідно дотримуватися з метою уникнення інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19.