gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Рівненщині активізовують боротьбу із тіньовими АЗС

04 березня 2021

Про роботу із нелегальними АЗС йшлося під час урядового селектору під керівництвом міністра Мінрегіону Олексія Чернишова. Участь у заході взяли представники Рівненщини, зокрема начальник Управління Держпраці у Рівненській області Юрій Наконечний.

На селекторній нараді було наголошено на оновленні складу груп з детінізації ринку пального, які розпочинають новий етап моніторингу МАФів, мобільних та стаціонарних АЗС. До складу груп входять представники Управління Держпраці, Нацполіції, ДСНС, ДФС, прокуратури, Держпродспоживслужби.

Загалом у 2020 році  на Рівненщині викрили 160 нелегальних АЗС. «Завдяки детінізації АЗС надходження від сплати акцизного податку з пального у 2020 році склали понад 227 мільйонів гривень. Це на 13,7% більше рівня 2019 року», – повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Як зазначив очільник Управління Держпраці Юрій Наконечний, фахівці Управління активно беруть участь у роботі центру ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами, утвореного дорученням голови облдержадміністрації та у міжвідомчій робочій групі по виявленню нелегальної діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних станцій (АЗС/АГЗП) Рівненської області.