gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині визначено переможців регіонального туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

04 березня 2021

Понад 700 творчих робіт від маленьких мешканців Полтавщини взяли цього року участь у регіональному турі ювілейного конкурсу дитячого малюка від ДП «Редакція журналу «Охорона праці», що проходить за підтримки Державної служби України з питань праці.

До складу журі з визначення переможців конкурсу серед учнівської молоді закладів Полтавської області увійшли представники Управління Держпраці, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України,  Департаменту освіти і науки та керівники підприємств. Очолював судійську комісію перший заступник начальника Управління Держпраці Олександр Розумний.

До членів журі цього року приєднався головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук, який відзначив надзвичайну обдарованість юних художників та нестандартний підхід до розкриття теми конкурсу: «Формувати відношення до безпеки, як і до будь-якої іншої справи, потрібно з дитинства. Наш конкурс має на меті змалечку формувати у підростаючого покоління серйозне ставлення до безпеки та особисту відповідальність на робочих місцях. Сьогодні ми бачимо більше 768 малюнків, а це 768 родин, які, допомагаючи своїй дитині, замислюються над темою безпеки на виробництві. Тому я називаю учасників конкурсу нашими агентами, які допомагають залучати більше уваги до теми охорони праці».

За підсумками тривалого обговорення були названі роботи, які справили на членів журі  найбільше враження.

У першій віковій групі  (6 – 10 років) переможцями стали:

І місце –  Ольга Коваленко з малюнком «Збережи життя для мене» (8 років, Дейкалівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Зінківської міської ради ).

ІІ місці – Лідія Шевцова, малюнок «Охорона праці неповнолітніх» (8 років, Кременчуцький міський Центр позашкільної освіти «Лідер»).

ІІІ місце – Софія Крижня «У розумних батьків- захищені діти!» (6 років, Семенівський НВК №2).

У другій віковій групі (11 – 14 років):

І місце –  Анжеліка Михайлюк «Глобальна мета- збереження життя» (14 років, Семенівський НВК №2).

ІІ місце – Аделіна Кулібаба «Дбаємо про безпеку разом» (14 років, Дитяча художня студія «Da Vinci» м. Зіньків).

ІІІ місце – Крістіна Федоровська «Охорона праці очима дітейі» (14 років, Опорний заклад Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 ).

Третя вікова група (15 – 18 років):

І місце – Євгенія Солнцева «Не всі герої носять плащі: вони носять маски» (16 років, КЗ «Полтавський міський багатопрофільний ліцей №1 ім. І.П. Котляревського).

ІІ місце –Владислава  Міщан «Людина розумна, бо захищена…» (15 років, Семенівський НВК №2).

ІІІ місце – Катерина Шовкун «Лікарі-герої нашого часу» (17 років, КЗ «Полтавський міський багатопрофільний ліцей №1 ім. І.П. Котляревського).

В окремій номінації – Євгенія Недюха «Гірнику, обачним будь!» (11 років,  Семенівський НВК №2).

Вітаємо переможців, які будуть представляти Полтавщину у фінальному турі Всеукраїнського Конкурсу у м. Київ. Проведення фіналу конкурсу організовує ДП «Редакція журналу «Охорона праці» у період з 15 березня по 28 квітня 2021 року.