gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині протягом 2021 року інспекторами праці проведено майже 600 інформаційно-роз’яснювальних заходів

02 березня 2021

У 2020 році кількість нелегально зайнятого населення на Полтавщині становила 56,6 тисяч осіб. Відтак, Полтавська область належить до регіонів із найнижчим рівнем неофіційної зайнятості, проте необхідність легалізації трудових відносин лишається досить актуальним для суспільства. Ці питання обговорили 1 березня під час наради в голови Полтавської облдержадміністрації.

Про стан роботи в області з питань запобігання використання незадекларованої праці доповідав начальник Управління Держпраці у Полтавській області Сергій Щербак: «Першочерговим завданням Управління Держпраці в Полтавській області у напрямі легалізації є проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців і працівників щодо належного оформлення трудових відносин. Із цією метою минулого року роз’яснювальною кампанією охоплено більше 82,3 тисяч працівників. Протягом січня-лютого 2021 року інспекторами праці уже проведено майже 600 інформаційно-роз’яснювальних заходів».

Другою важливою складовою роботи в напрямі  боротьби з нелегальною зайнятістю є наглядова діяльність. За результатами заходів контролю виявлено 63 роботодавці, які використовували працю 346 найманих працівників без укладення трудового договору та 15 суб’єктів господарювання, що використовували найману працю 96 працівників на підставі цивільних договорів, які мають ознаки трудового договору.

За результатами проведеної роботи винесено 72 постанови про накладення фінансових санкцій за допуск працівників до роботи без оформлення трудового договору на суму 21,4 млн гривень. 

Як зазначив посадовець, за результатами інформаційно-роз’яснювальної та інспекційної кампаній трудові договори оформлено з 6,7 тис. працівниками. Робота у напрямі легалізації праці продовжується.