gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині тривають превентивні заходи щодо недопущення інфікування медпрацівників

02 березня 2021

На Харківщині триває проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо недопущення інфікування COVID-19 та поширення захворювання серед медичних працівників, з урахуванням результатів аналізу причин виникнення гострих професійних захворювань, спричинених коронавірусом SARSCoV-2.

Так, робочу нараду з керівниками структурних підрозділів та медичними працівниками було проведено відділом з питань гігієни праці ГУ Держпраці в КНП «МІСЬКА КЛІНІЧНА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ №17» ХМР та КНП ХОР «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ».

Зазначаємо, що загалом з початку інформаційно-роз’яснювальної кампанії фахівцями ГУ Держпраці було проведено понад 24 виїзних заходів до лікувально-профілактичних закладів, у тому числі, які надають медичну допомогу особам хворих гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Під час заходів розглянуто причини інфікування медичних працівників за результатами аналізу завершених розслідувань, що пов’язані з умовами праці по лікувально-профілактичним закладам міста Харкова та Харківської області. Обговорено заходи, які необхідно впровадити для профілактики інфікування медичних працівників, діяльність яких пов’язана з виконанням трудових обов’язків в умовах підвищеного ризику інфікування гострою респіраторною хворобоюCOVID-19. Наголошено на необхідності задіяння наявних ресурсів для недопущення інфікування COVID-19 та поширення захворювання серед медичних працівників.

Станом на 01 березня до ГУ Держпраці у Харківській області надійшли повідомлення щодо гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 по 848 медичним працівникам. На теперішній час закінчено розслідування по 491 випадку інфікування медичних працівників, за їх результатами комісіями, шляхом голосування, прийнято рішення щодо наявності зв’язку захворювання з умовами праці у 330 випадках. З отриманих повідомлень 34 направлялись за смертельними випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19 у медичних працівників та станом на 01 березня закінчено розслідування по 20 випадкам.