gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині підбили підсумки регіонального туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

02 березня 2021

В Управлінні Держпраці у Миколаївській області визначено переможців першого етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» – 2021.

Члени журі у складі представників Управління Держпраці у Миколаївській області, Миколаївської обласної ради професійних спілок, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області визначили  9 авторів найкращих малюнків.

У 2021 році на участь у конкурсі молоді митці   надіслали до Управління Держпраці у Миколаївській області 761 роботу.

 «Підбиття підсумків конкурсу малюнку на регіональному рівні дає старт заходам,  які проводяться в рамках Дня охорони праці. Автори малюнків продемонстрували  проблеми, які існують у сфері охорони праці. У деяких  роботах  можна спостерігати чітку аналогію до реальних ситуацій», – відзначив Юрій Козловський, голова журі регіонального туру – начальник Управління Держпраці у Миколаївській області.

Серед іншого члени журі відзначили зростання художньої майстерності Володимира Зварійчука, учасника який 3 рік поспіль бере участь у конкурсі, а також яскраву палітру кольорів колективної роботи вихованців гуртка «Декоративно-ужиткове мистецтво»  Маломечетнянської загальної школи І-ІІ ступеня.

«Роботи дітей свідчать про вплив пандемії COVID-19 на життя та звички людей. У кожній віковій групі чимало робіт, у яких головні герої обтягнуті у захисні маски. Це не лише лікарі, а й учні, вчителі, продавці, перукарі, працівники інших професій. Впевнена, що ситуація зміниться. Маски будуть застосовуватися лише при виконанні робіт, на яких не можливо усунути дію шкідливих виробничих факторів», –зауважила Яна Скуратовська, член журі регіонального туру перший заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області.

Журі розподілило І, ІІ, ІІІ призові місця у кожній віковій категорії, визначило авторів, малюнки яких найбільш мотивують до дотримання безпечних методів роботи, дотримання вимог охорони праці, застосування засобів індивідуального захисту.

Роботи переможців та учасників, художні твори яких відповідають умовам спеціальної номінації, будуть надіслані до Києва для участі у фінальному етапі конкурсу.