gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині триває робота над усуненням причин, що призводять до гострих професійних захворювань на COVID-19 працівників закладів охорони здоров’я

25 лютого 2021

На Миколаївщині триває проведення спільних заходів з профільними департаментами обласних держадміністрацій та медичними закладами, на яких погоджуються проєкти планів заходів щодо усунення організаційних та технічних причин інфікування медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 при виконанні посадових обов’язків, по кожному медичному закладу, де зареєстровано найбільшу кількість випадків інфікування.

24 
лютого за сприяння Управління Держпраці такий захід відбувся онлайн. Участь у ньому взяли обласний профпатолог, голови об’єднаних територіальних громад, представники управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації, керівники закладів охорони здоров’я області перинної та вторинної ланки медицини.

«Перед нами стоїть завдання втілити ефективні профілактичні заходи та не допустити поширення зараження на COVID-19 на робочих місцях закладів охорони здоров’я»,розпочинаючи захід, відзначила Яна Скуратовська, перший заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області. 

Учасники обговорили дані аналізу організаційних та технічних причин, що призвели до інфікування працівниківпід час трудової діяльності. Зокрема було відзначено, що лікарями порушувалася вимога щодо огляду хворих із ознаками ГРВІ в окремому кабінеті, медпрацівники допускали порушення вимог санепід режиму, зокрема  миття рук, кратності застосування засобів індивідуального захисту. Окремо представникам медзакладів підкреслено, що відчутний вплив на кількість зараження медпрацівників на COVID-19 спричинило недостатнє забезпечення медпрацівників захисними масками.

Наприкінці засідання присутніх було запрошено до співпраці щодо забезпечення безпеки на робочих місцях закладів охорони здоров’я. Адже завдяки своєчасно отриманій консультації та дисципліні можна досягти гарних результатів.