gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам ДП «Ізяславське лісове господарство» надано технічну консультацію

24 лютого 2021

Посадовими особами відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці надано технічну консультацію на робочому місці працівникам енергетичного відділу державного підприємства «Ізяславське лісове господарство», м. Ізяслав.

В ході проведення консультації наголошено на основних вимогах, зазначених в Правилах експлуатації електрозахисних засобів (далі – Правила) щодо контролю за станом засобів захисту та їх облік.

Такод було акцентовано, що згідно з вимогами Правил, усі електрозахисні засоби і запобіжні пояси, що перебувають в експлуатації, повинні мати інвентарні номери, за винятком захисних касок, діелектричних килимів, ізолювальних підставок, плакатів і знаків безпеки, захисних огороджень, а також штанг, які застосовують для перенесення і вирівнювання потенціалів.

Порядок нумерації для кожного виду засобів захисту встановлюють на підприємстві. Відповідно, інвентарний номер на засіб захисту необхідно наносити будь-яким способом, який не погіршує механічних або ізоляційних властивостей засобу захисту. Наприклад, інвентарний номер наносять фарбою або вибивають на металі безпосередньо на засобах захисту або на спеціальній бирці, що кріпиться до засобу захисту. Якщо засіб захисту складається з кількох частин, які рознімаються, то загальний номер необхідно ставити на кожній частині.

Посадовець наголосив, що в підрозділах підприємства, які застосовують засоби захисту, необхідно вести “Журнал обліку та зберігання засобів захисту” згідно з додатком 1 до Правил. Наявність і стан усіх засобів захисту повинні перевірятись періодичним оглядом не рідше 1 разу на 6 місяців працівником, який відповідає за їхній стан, із записом результатів огляду в журнал. Засоби захисту, що видані для індивідуального користування, також необхідно зареєструвати в журналі.

В результаті проведеної технічної консультації дійшли спільних висновків, що насамперед важливо дбати про створення безпечних умов праці на підприємстві.