gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: понад 40 роботодавців торгівельної галузі поінформовано про переваги задекларованої зайнятості

24 лютого 2021

Понад 40 суб’єктів господарської діяльності торгівельної галузі було запрошено до участі в онлайн семінарі, на якому фахівці Управління Держпраці у Чернівецькій області детально інформували про переваги задекларованої зайнятості.

Захід організовувався у рамках інформаційної кампанії, направленої на подолання неофіційної праці, зокрема у сфері торгівлі.

На цьому під час ділового спілкування з учасниками форуму наголосила заступниця начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Галина Кушнір.


Посадовець
 підкреслила, що галузь торгівлі наразі включено до переліку, де фіксується найбільша кількість неофіційно зайнятих працівників.

У виступі перед роботодавцями заступниця керівника Управління наголосила на тому, що інспекторський склад продовжує здійснювати в області планові та позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства про працю.

«Водночас метою роботи Держпраці є не притягнення до відповідальності роботодавців за ймовірні порушення чинного трудового законодавства, а  встановлення соціальної справедливості щодо працівників, чиї трудові та соціальні права порушуються через неофіційну працю», – зазначила Галина Кушнір

Про відповідальність за порушення законодавства учасникам онлайн семінару ґрунтовно роз’яснила заступниця начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Валентина Панчишина.

Роботодавців закликано до активнішої комунікації з фахівцями Управління у разі виникнення питань, пов’язаних із застосуванням норм чинного трудового законодавства.