gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: працівникам ТОВ «ВАЛКІВСЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД» – про попередження виробничого травматизму

22 лютого 2021

Фахівцями ГУ Держпраці у Харківській області проводиться планова перевірка дотримання вимог законодавства з охорони праці в ТОВ «ВАЛКІВСЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД», основним напрямом діяльності якого є перероблення молока, виробництво масла та сиру.

Перевіряється стан додержання вимог законодавства про охорону праці субєктом господарювання, а саме: організація проведення навчання, перевірки знань з питань охорони праці та допуск до виконання робіт працівниками підприємства; своєчасне проведення попередніх та періодичних медичних оглядів працівниківбезпечна експлуатація та ремонт (технічного обслуговування) засобів виробництва, зокрема машин і механізмів, які задіяні у виконанні технологічних процесів з перероблення молока, виробництва масла та сиру тощо, що є ключовими чинниками попередження виробничого травматизму.

В першу чергу фахівцями Управління Держпраці акцентовано на необхідності додержання працівниками підприємства вимог:

НПАОП 15.5-1.05-99 «Правила охорони праці для працівників підприємств по переробці молока»;
НПАОП 15.0-3.03-98 «Типові норми безплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам м’ясної і молочної промисловості».

Також було порушено питання щодо проведення Декларування та отримання Дозволів на застосування та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки; своєчасного проведення експертних обстежень та технічних оглядів.

Фахівцями Управління Держпраці наголошено, що організація керівником підприємства безпечних умов праці, навчання та підвищення рівня знань працівників з питань охорони праці, дотримання ними вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час виконання робіт забезпечують ефективну профілактичну роботу щодо запобігання аварій і травматизму на виробництві.

Планова перевірка триватиме по 01 березня 2021  року. За результатами заходу державного нагляду (контролю) буде складено Акт перевірки.