gov.ua Державні сайти України
Пошук

Завдяки інформаційній роботі інспекторів праці поновлено права 4 медичних працівників

18 лютого 2021

Юлія більше року як закінчила приватний фаховий навчальний заклад «Медичний коледж» та, отримавши диплом за спеціальністю «Медсестринство «Сестринська справа», довго не могла знайти роботу.

Якось поряд з будинком, де вона мешкає, жінка побачила оголошення про відкриття сучасної стоматології та набір фахівців. Юлія вирішила спробувати себе, зателефонувала і записалась на співбесіду з потенційним роботодавцем. Співбесіда відбулась дуже легко, їй сподобались умови праці, розташування офісу біля її будинку, адже у неї малолітня дитина, а головне – заробітна плата.

При прийомі на роботу Юлію попередили, що працюватиме вона без оформлення трудових відносин та заробітну плату отримуватиме «в конверті». Роботодавець запевнив, що так зручніше і для нього, і для самих працівників.

Проводячи інформування про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю, в поле зору інспекторів Управління Держпраці у Тернопільській області потрапила стоматологія, де працювала дівчина. Інспектори праці під час візиту поінформували роботодавця Юлії про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, про відповідальність за використання незадекларованої праці, а також розповіли про переваги легального працевлаштування та соціальні гарантії для найманих працівників.

Після візиту інспекторів праці роботодавець Юлії дослухався до рекомендацій, одразу ж уклав трудові договори із своїми найманими працівниками, оформив наказ про прийняття на роботу та подав повідомлення до ДПС.

Так, завдяки роботі інспекторів Управління Держпраці у Тернопільській області було поновлено трудові права Юлії та ще 3 медичних працівників, які працювали у цьому закладі. А молода жінка тепер, маючи малолітню дитину, може взяти оплачувану відпустку, лікарняний та користуватись іншими соціальними гарантіями, що передбачені для найманих працівників у нашій державі.