gov.ua Державні сайти України
Пошук

Дніпропетровщина: на засіданні колегії обговорено результати роботи управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки за 2020 рік

17 лютого 2021

В ГУ Держпраці у Дніпропетровській області під головуванням начальника Ольги Бондаренко відбулося засідання колегії, на якій було підбито підсумки роботи управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки за 2020 рік.

Про результати роботи звітували в.о. начальника управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки та начальники відділів.

Так, у 2020 році ГУ Держпраці проведено 1687 перевірок суб’єктів господарювання з питань додержання законодавства у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, за результатами яких виявлено близько 13 тис. порушень.

За підсумками 2020 року на підприємствах Дніпропетровщини травмовано 612 осіб, що менше на 13 осіб порівняно з минулим роком, в якому травмувалось 625 працівників.

Зростання загального травматизму зафіксовано у галузях:

металургійної промисловості – більше на 27 випадків (107 проти 80 у минулому році);
соціально-культурній галузі – більше на 142 випадки (199 проти 57 у минулому році), при цьому потрібно зауважити, що таке надмірне зростання спричинено випадками зараження гострим респіраторним захворюванням COVID-19.
За підсумками колегії визначено ряд рішень щодо реалізації актуальних питань, зокрема зниження рівня виробничого травматизму; організації заходів з питань дотримання законодав
ства про працю та охорону праці. Ольга Бондаренко наголосила на активній превентивній інформаційно-роз’яснювальній роботі з керівниками, начальниками служб охорони праці та колективами підприємств з питань охорони праці та промислової безпеки.