gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині посилюється робота щодо прискорення розслідувань випадків захворюваності на гостру респіраторну хворобу Covid-19

16 лютого 2021

У Полтаві відбулася спільна нарада посадових осіб Управління Держпраці у Полтавській області із Департаментом охорони здоров’я Полтавської ОДА за участі керівників медичних закладів області.

На заході розглянуто стан проведення  розслідувань випадків захворюваності на гостру респіраторну хворобу Covid-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 серед медичних та інших працівників.

Посадовець Управління проаналізувала основні причини інфікування медичних працівників на Covid-19. З метою попередження нових випадків захворюваності на нараді розглянуті проекти планів заходів щодо усунення організаційних та технічних причин, які призводять до захворювання працівників.

Наголошено на забезпеченні керівниками медичних установ інфекційного контролю із обов’язковим урахуванням Стандарту надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я  МОЗ України  від 28.02.2020 № 722, дотримання вимог законодавства щодо порядку забезпечення засобами індивідуального захисту кожного працівника тощо.

Керівникам закладів рекомендовано посилити роботу щодо завершення розслідувань випадків захворюваності на гостру респіраторну хворобу Covid-19.