gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Рівному в ТЦ «Центральний» з понад 80 суб’єктами господарювання проведено роз’яснювальну роботу

11 лютого 2021

На Рівненщині триває інформаційно-розяснювальна кампанія, спрямована на зниження рівня незадекларованої праці. Фахівці Управління Держпраці проводять спільно з соціальними партнерами заходи, узгоджені у цільовому Плані на 2021 рік.

Так, у Рівному інспектори праці відвідали в рамках Плану заходів ТЦ «Центральний». До превенції та моніторингу трудових відносин долучилися й представники обласного Управління Держпродспоживслужби.

Посадові особи поспілкувалися з понад понад 80 субєктами господарювання сфери торгівлі. Зокрема, поінформували роботодавців про неприпустимість допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин, відповідальність за порушення. Найманим працівникам роз’яснили переваги легальних трудових відносин, зокрема, гарантії оплачуваних відпустки й лікарняних, забезпечення права на здорові та безпечні умови праці, важливість страхового стажу.

Роботодавці та працівники отримали тематичні брошури «Виходь на світло», підготовлені в рамках інформаційної кампанії Міжнародної організації праці.