gov.ua Державні сайти України
Пошук

Вінниччина: на спільній нараді розглянули стан захворюваності на Covid-19 медпрацівників КНП «ВОКЛ ім. М.І.Пирогова»

05 лютого 2021

4 лютого відбулась спільна нарада посадових осіб Управління Держпраці у Вінницькій області з Департаментом охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної державної адміністрації за участі представників ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України», Управління ВД ФСС України у Вінницькій області, КНП Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова.

Під час заходу розглядались питання щодо аналізу розслідування випадків захворюваності на гостру респіраторну хворобу Covid-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 серед медичних та інших працівників КНП Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М. І. Пирогова.

Перший заступник начальника Управління Держпраці у Вінницькій області проаналізував причини настання захворюваності медичних працівників з метою вжиття необхідних заходів для попередження нових випадків. Підкреслив важливість питання щодо розрахунку необхідної кількості ЗІЗ для забезпечення медичних працівників у період спалаху коронавірусної хвороби.

Також було поінформовано про стан та причини захворюваності на гостру респіраторну хворобу Covid-19 серед медичних та інших працівників КНП «Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І.Пирогова». Зокрема, зафіксовано 5 випадків смерті (45,5%) медпрацівників, 106 випадків – інфікування. Натомість надано лише 34 повідомлення (33%). Незважаючи на наявність у штаті лікаря-епідеміолога, завершення розслідувань просувається дуже повільно. Комісією закладу було завершено розслідування 8 випадків, два з яких були пов′язані з умовами праці.

Управління Держпраці у Вінницькій області завершило розслідування 3 смертельних випадків у даному закладі. Один – пов′язаний з умовами праці. Затримка в розслідуваннях не дає змогу визначити причини високої захворюваності та смертності в закладі.