gov.ua Державні сайти України
Пошук

Сумщина: на засіданні постійно діючої робочої групи узгоджено план спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці в області

29 січня 2021

В Управлінні Держпраці у Сумській області відбулося чергове засідання постійно діючої робочої групи з питань подолання незадекларованої праці.

Засідання пройшло під головуванням заступника начальника Управління Держпраці у Сумській області Наталії Антоненко, участь у засіданні взяли також представники ГУ ПФУ в Сумській області, Сумського обласного центру зайнятості, ГУ ДПС у Сумській області, Сумського обласного об’єднання роботодавців, ювенальної  превенції УПД ГУНП в Сумській області, ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області.

В ході засідання було опрацьовано пропозиції до проекту плану спільних заходів, наданих членами робочої групи, обговорено паспорт неформальної зайнятості.

За результатами вивчення паспорту неформальної зайнятості члени робочої групи вирішили визнати в якості ризикованих сфер господарської діяльності щодо використання незадекларованої праці у 2021 році в Сумській області наступні галузі:

  1. промисловість;
  2. торгівля;
  3. організація харчування та тимчасового розміщення;
  4. сільське господарство;
  5. будівництво.

Рішенням засідання стало узгодження плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.