Хмельниччина: працівникам ПрАТ «Хмельницька макаронна фабрика» – про дотримання нормативних вимог з охорони праці
22 січня 2021Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області триває проведення заходів з питань охорони праці для суб’єктів господарювання, які виконують роботи з підвищеною небезпекою.
Зокрема, інспекторами відділу нагляду в АПК та СКС проведено засідання круглого столу з питань дотримання нормативних вимог охорони праці та попередження виробничого травматизму для інженерно-технічних працівників ПрАТ «Хмельницька макаронна фабрика».
В ході засідання роз’яснено основні вимоги безпеки під час експлуатації технологічного обладнання та устаткування харчової промисловості. Насамперед акцентована увага на Правилах безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів.
Посадовці радили впроваджувати на підприємстві ризикоорієнтований підхід до системи управління охороною праці. Адже, саме комплекс організаційних заходів, що передбачаютьмоніторинг, аналіз, оцінювання ризику суб‘єкта господарювання на основі ймовірного аналізу безпеки – запобігають надзвичайним ситуаціям і сприяють управлінню ризиками загалом.
Здійснено аналіз стану виробничого травматизму в галузі харчової промисловості та наголосила на заходах задля його попередження та зменшення.
За результатами проведеного круглого столу ПрАТ «Хмельницька макаронна фабрика» рекомендовано: