gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: на засіданні робочої групи обговорено заходи, спрямовані на мінімізацію виробничого травматизму в області

22 січня 2021

Фахівцями Управління Держпраці у Чернівецькій області розроблено профіль безпеки праці в регіоні.

Документ, який покликаний мінімізувати ризики виробничого травматизму на місцевих підприємствах, в установах, організаціях обговорено та узгоджено учора, 20 січня, на засіданні постійно діючої робочої групи.

Засідання відбулося під головуванням першого заступника керівника територіального органу Державної служби України у Чернівецькій області Івана Гордея.

До складу робочої групи увійшли профільні фахівці відділу нагляду в АПК та СКС, управління агропромислового розвитку Чернівецької ОДА,  департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради, Чернівецького обласного центру громадського здоров’я, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області, Придністровського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, Чернівецької обласної ради профспілок та Ради Федерації роботодавців Чернівецької області.

Під час спільного засідання робочої групи зазначено, що переважну більшість превентивних заходів Управління передбачає  провести на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства, енергетичної галузі, машинобудування, будівництва, автомобільного транспорту, соціально-культурної сфери, у сільському та лісовому господарствах.

Саме у цих галузях у минулому, 2020, році зафіксовано випадки виробничого травматизму (загалом 33 епізоди), у  тому числі, 7 – зі смертельним наслідком.

Превентивна діяльність фахівців Держпраці стосуватиметься, зокрема, виконання суб’єктами господарювання робіт підвищеної небезпеки,  безпечної експлуатації об’єктів, машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки; автотранспортних засобів; безпечного зберігання та застосування на підприємствах АПК пестицидів, мінеральних добрив, у тому числі, аміачної селітри тощо.