gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: фахівці Управління Держпраці визначили правила, які допоможуть працівникам ТОВ «Центр технологій «ВІК» уникнути травматизму

21 січня 2021

На ТОВ «Центр технологій «ВІК» відбулась розширена нарада з питань виконання робіт підвищеної небезпеки по нарядах-допусках в колодязях, траншеях, проведення земельних та зварювальних робіт.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів підприємства та посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час наради увага була прикута до питань охорони праці на об’єктах у Миколаєва. Наразі підприємство виконує замовлення щодо прокладки магістральних мереж водопостачання до мікрорайону Варварівка,  а також мереж водопостачання та водовідведення на кількох об’єктах у центрі міста. Підприємство використовує високотехнологічне обладнання, яке дозволяє проводити безтраншейне горизонтальне буріння на різній глибині, водночас бере обов’язки щодо виконання земляних робіт, що проводяться відкритим способом на глибині понад 2 метрів.

Наголошуючи на недопущенні травматизму працівників під час виконання робіт та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки,  начальник відділу на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці відзначив вимоги щодо оформлення наряду-допуску на виконання робіт підвищеної небезпеки (в колодязях, шурфах, траншеях, котлованах, бункерах, камерах і колекторах). Зокрема, зазначення у документі технологічної послідовності операцій, інструкцій, якими потрібно керуватися під час виконання робіт, засобів загального та індивідуального захисту, якими повинна бути забезпечена бригада тощо.

Головний державний інспектор Управління Держпраці закликала представників підприємства приділяти особливу увагу контролю щодо дотримання працівниками вимог охорони праці, обов’язкового застосування засобів колективного та індивідуального захисту.