gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: на засіданні постійної діючої робочої групи обговорено питання зниження рівня незадекларованої праці

21 січня 2021

Під головуванням т.в.о. начальника ГУ  Держпраці у Харківській області Марії Брезіцької відбулось перше засідання постійної діючої робочої групи з питань незадекларованої праці у найбільш ризикованих сферах господарства.

До складу робочої групи увійшли представники ГУ Держпраці, Харківської обласної державної адміністрації, ГУ ДПС у Харківській області, Фонду соціального страхування України в Харківській області, ГУ Пенсійного фонду  України в Харківській області, ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області, ГУ ДСНС України у Харківській області, Слобідського міжрегіонального управління Державної служби України з безпеки на транспорті, Харківської обласної профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг, Об’єднання профспілок Харківської області, Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт».

З метою запровадження сталої спільної роботи широкого кола державних органів щодо зниження рівня незадекларованої праці Управлінням Держпраці було проведено аналіз кількості застрахованих осіб, стану незадекларованої праці в регіоні, їх динаміки та загальних тенденцій з метою визначення найбільш ризикованих сфер господарювання та категорій роботодавців.

На підставі проведеного аналізу було розроблено проєкт паспорту неформальної зайнятості, приділено особливу увагу підвищенню рівня обізнаності молоді щодо переваг легального працевлаштування. Окреслено напрями спільної роботи щодо зниження рівня незадекларованої праці в регіоні, зокрема проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи для працівників підприємств, установ та організацій міста Харкова та Харківської області.