gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: підприємцям Куликівського району – про наслідки незадекларованої праці

20 січня 2021

У рамках системної превентивної роботи з детінізації зайнятості населення на Чернігівщині тривають відповідні заходи державного нагляду (контролю) серед суб’єктів господарювання всіх форм власності.

Зокрема, з початку січня поточного року, фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області, дотримуючись належних протиепідемічних заходів безпеки, провели роз’яснювальні зустрічі з колективами 20 підприємств Куликівського району.

Спілкуючись із працівниками, інспектори доводили їм переваги офіційного оформлення трудових відносин для працюючої людини, роз’яснювали негативні наслідки незадекларованої праці як для працівників, так і для роботодавців, розповідали громадянам про відповідні соціальні гарантії належно оформленого працівника, про визначену законодавством відповідальність роботодавців та розміри штрафних санкцій за використання незадекларованої праці, роз’яснювали новації у здійсненні інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання тощо.

Всім охочим посадовці вручали інформаційно-методичні матеріали – брошури, буклети й пам’ятки, рекомендували у рази будь-яких ситуацій або випадків порушення трудових прав звертатися до Управління Держпраці у Чернігівській області.