gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Одещині відбулася перша нарада діючої робочої групи з обґрунтування Профілю безпеки праці

18 січня 2021

В ГУ Держпраці в Одеській області проведено першу нараду діючої робочої групи з обґрунтування Профілю безпеки праці.

У заході взяли участь представники ГУ Держпраці в Одеській області, Об’єднання організації роботодавців Одеської області, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області, Федерації профспілок Одеської області.

Голова робочої групи, заступник начальника ГУ Держпраці Ігор Булгаков акцентував, що робочу групу створено з метою підвищення рівня безпеки праці, запобігання виробничому травматизму та зниження його рівня.

Під час наради було проаналізовано стан організації безпеки праці на підприємствах Одеської області з метою визначення найбільш ризиконебезпечних галузей виробництва.

Увагу присутніх було звернено на основні проблемні питання в будівельній галузі, в якій у 2020 році відбувся зріст виробничого травматизму. І основна проблема — неподання роботодавцями до територіальних органів Держпраці повідомлень про нещасні випадки виробничого травматизму, які трапляються на будівельних майданчиках.

Учасники наради постановили: здійснювати взаємний обмін інформацією щодо аналізу виробничого травматизму на постійній основі між ГУ Держпраці в Одеській області та Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області. Брати участь в онлайн засіданнях, конференціях з приводу поліпшення стану виробничого травматизму в Одеській області.

У ході зустрічі також вирішено щоквартально проводити онлайн обговорення стану виробничого травматизму в будівельній галузі та шляхи його зменшення за участі представників Об’єднання організації роботодавців Одеської області, ГУ Держпраці в Одеській області, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області, Федерації профспілок в Одеській області.