gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: відбулось перше засідання постійної діючої робочої групи з питань подолання незадекларованої праці

18 січня 2021

В Управлінні Держпраці у Хмельницькій області з використанням онлайн платформи  Zoom відбулось перше засідання постійної діючої робочої групи з питань подолання незадекларованої праці.

До складу робочої групи увійшли представники Управління Держпраці, Пенсійного фонду, Державної податкової служби, Федерації профспілок, Департаменту державного контролю на транспорті, Держпродспоживслужби, Національної поліції,  обласного центру зайнятості та об’єднання організацій роботодавців.

В ході засідання проаналізували кількість застрахованих осіб та стан незадекларованої праці в регіоні, динаміку та загальні тенденції. Визначено найбільш ризикові сфери господарювання та категорії роботодавців. На основі вищезазначених даних було розроблено проект паспорту неформальної зайнятості та вирішено доопрацювати план спільних заходів направлених на зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

Учасники засідання домовилися про продовження інформаційно-роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарювання стосовно детінізації праці у сферах торгівлі, швейного виробництва, діяльності готелів, ресторанів, транспорту та кур’єрської доставки, сільського господарства та будівництва. Здійснювати обмін інформацією відносно даних суб’єктів господарювання та надавати відповідні матеріали до Управління Держпраці.

Члени робочої групи прийняли рішення в подальшому напрацьовувати нові шляхи та форми направленні на зниження рівня незадекларованої праці.