gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: інженерно-технічним працівникам ТОВ «КВС-Україна» – про дотримання правил експлуатації навантажувачів та автомобільного транспорту

16 січня 2021

Фахівцями відділу нагляду на будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено інформаційно-консультативний семінар для інженерно-технічних працівників товариства з обмеженою відповідальністю «КВС-Україна» щодо дотримання правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів та автомобільного транспорту.

Під час заходу фахівці Управління Держпраці, безпосередньо на робочих місцях, обговорили з працівниками питання щодо дотримання вимог безпеки під час виконання робіт на об’єктах підвищеної небезпеки. Особливу увагу приділили новоприйнятим нормативно-правовим актам з охорони праці. Наголосили на вимогах безпеки під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт, робіт на висоті, безпечної експлуатації електроустановок напругою до і вище 1000В, посудин, що працюють під тиском.
Зважаючи на велику кількість функціональних транспортних засобів, які використовують на підприємстві, на семінарі розглянули основні вимоги Правил охорони праці на автомобільному транспорті та Правил будови і безпечної експлуатації навантажувачів.

Надано роз’яснення стосовно атестації обслуговуючого персоналу, оформлення нарядів-допусків, процедури продовження дії дозволу на виконання та експлуатацію об’єктів, машин та механізмів підвищеної небезпеки. Наголошено на обов’язковому забезпеченні працівників засобами індивідуального захисту, а саме спецодягом, проходженні медичних оглядів, підвищенні кваліфікації та недопущення до виконання робіт працівників, які перебувають в стані алкогольного сп’яніння.

Проаналізовано стан виробничого травматизму та аварійних ситуацій на Хмельниччині за минулий рік та основні профілактичні заходи задля його зменшення і попередження.

За результатами семінару ТОВ «КВС-Україна» рекомендовано:

здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об’єктах підприємства;

– забезпечити контроль щодо дотримання посадовими особами та виконання працівниками підприємства вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час організації та виконання робіт з підвищеною небезпекою;

– чітко визначити (розподілити) функції, обов’язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці, технологічних інструкціях;

– контролювати проведення щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки для посадових осіб та працівників.