gov.ua Державні сайти України
Пошук

Прикарпаття: взаємодія органів виконавчої влади щодо зниження рівня тіньової зайнятості

15 січня 2021

В Управлінні Держпраці в Івано-Франківській області спільно з органами виконавчої влади та соціальними партнерами створили робочу групу з питань запобігання використанню незадекларованої праці в регіоні.

До складу групи увійшли представники ГУ ДПС в Івано-Франківській області, ГУ Держпродспоживслужби в області, ГУ ПФУ в Івано-Франківській області, департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА, Івано-Франківського обласного центру зайнятості, управління праці Івано-Франківської міської ради, Ради профспілок Івано-Франківської області, обласного об’єднання організацій роботодавців та ГУ НП в Івано-Франківській області.

За участі голови робочої групи – начальника Управління Держпраці Ігоря Росипайла провели першу спільну нараду, на якій обговорили проєкт Паспорту неформальної зайнятості в регіоні та План спільних заходів щодо детінізації найманої праці.

«Безпечна та легальна зайнятість і надалі залишаються пріоритетними завданнями в діяльності Управління Держпраці. Проаналізувавши кількість застрахованих осіб, їх динаміку та загальні тенденції, ми визначимо найбільш ризикові сфери господарювання та категорії роботодавців, на основі чого зможемо розробити паспорт неформальної зайнятості в області та визначитись з планом спільних заходів», – наголосив Ігор Росипайло.

Метою створення робочої групи є запровадження сталої спільної роботи державних органів щодо зниження рівня незадекларованої праці, в тому числі у неформальному секторі.