gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: на ХКП «Електротранс» обговорено заходи щодо попередження виробничого травматизму

13 січня 2021

На базі Хмельницького комунального підприємства «Електротранс» для інженерно-технічних працівників посадовці Управління Держпраці у Хмельницькій області провели практичний семінар на тему «Стан охорони праці та профілактика травматизму».

Під час семінару учасники заходу розглянули  законодавчі та нормативно-правові акти з охорони праці і промислової безпеки, які безпосередньо стосуються суб’єкта господарювання. Особливу увагу приділили правилам безпечної експлуатації транспортних засобів, електрогосподарства підприємства, а також при виконанні ремонтних робіт під час обслуговування рухомого складу.

Також проаналізовано основні причини виробничого травматизму та обговорено заходи,  які спрямовані на зниження його рівня серед працівників. Обговорено ефективні шляхи розв’язання проблем, які виникають під час несприятливих погодніх умов у зимово-весняний період. Наголошено на обов’язковому використанні попереджувальних знаків під час проведення ремонтних та будівельних робіт автошляхів.

За результатами семінар-наради ХКП «Електротранс» рекомендовано:

розробляти та впроваджувати заходи щодо профілактики виробничого травматизму;

– забезпечувати дотримання посадовими особами та працівниками ХКП «Електротранс» вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці ;

– посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій;

– проводити щорічні навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників;

– забезпечувати відповідно до норм видачу спецодягу, ЗІЗ, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників;

– чітко визначити (розподілити) функції, обов’язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці.