gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: на телеканалі ITV media group – про превенцію в медичних закладах та детінізацію ринку праці області

24 грудня 2020

У студії “Прямої мови” телеканалу ITV media group побував начальник Управління Держпраці у Рівненській області Юрій Наконечний. Керівник територіального органу Держпраці розповів глядачам про актуальні напрями діяльності Управління.

Зокрема, Юрій Наконечний поінформував про заходи превенції та моніторингу в медичних закладах. Вони стосуються питань безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем, надійності автономних електростанцій, запобігання інфікуванню медпрацівників COVID-19. Відповідно до доручення Держпраці, фахівці Управління відвідали вже всі медзаклади, які входять до переліку закладів охорони здоров`я області, визначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом.

Юрій Наконечний розповів про хід розслідувань випадків інфікування медпрацівників COVID-19 та проблемні питання, які впливають на тривалість роботи спецкомісій.

У студії також було привернуто велику увагу до теми детінізації ринку праці краю. Керівник Управління поінформував про тенденцію, що характеризує в області збільшення кількості задекларованих трудових відносин проти літнього карантинного періоду. Посадовець наголосив на перевагах легального працевлаштування. Зокрема, саме офіційні трудові відносини дали право працівникам підприємств, організацій, ФОПам скористатися державною компенсацією за програмою часткового безробіття і нині подати заявки на отримання 8 тис. гривень допомоги.