gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: підсумовано проміжні результати роботи комісій з розслідувань професійних захворювань медичних працівників на СOVID-19

24 грудня 2020

Результати спільної роботи щодо розслідувань випадків захворювань медичних працівників гострою респіраторною хворобою СOVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, а також актуальні організаційні питання, які виникають у процесі роботи, обговорено 23 грудня 2020 року під час наради за участі першого заступника начальника Управління Держпраці у Черкаській області Ірини Щербатоїфахівців Управління та керівників 6 медичних закладів області, які долучилися до участі в режимі онлайн.

На засіданні також проаналізовано стан захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед медичних працівників області, основні причини захворюваності медичних працівників, до яких, передусім, належать порушення санітарно-епідеміологічного режиму в закладі охорони здоров’я, несвоєчасне проведення ПЛР-тестування, несвоєчасне встановлення контактних осіб, особиста необережність медпрацівників, невикористання засобів індивідуального захисту за їх наявності  тощо.

Як наголошено на нараді, від оперативності й об’єктивності роботи комісій з розслідування залежить відповідний соціальний захист медичних працівників, які працюють у дуже складних умовах. У подальшому спільні засідання робочої групи Управління будуть проводитися на постійній основі з метою пришвидшення повного, якісного та об’єктивного розслідування випадків професійних захворювань медичних працівників коронавірусною інфекцією.

Керівники закладів охорони здоров’я області, які долучилися до обговорення, погодилися активізувати роботу комісій з розслідувань та вжити комплексні профілактичні заходи з метою зниження рівня показників захворюваності медичних працівників.

Інформація до відома

Станом на 23 грудня 2020 року до Управління надійшло 2040 повідомлень про інфікування медичних працівників гострою професійною хворобою COVID-19. Завершено 355 розслідувань випадків захворювання медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, з яких 137 визнано пов’язаними з виконанням професійних обов’язків і 218 – не пов’язаними.