gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: з метою профілактики виробничого травматизму проведено онлайн семінар для представників будівельної галузі

23 грудня 2020

ГУ Держпраці у Київській області організувало онлайн семінар «Профілактика виробничого травматизму у будівельній галузі за результатами розслідування нещасних випадків» для працівників будівельної галузі Київщини з метою запобігання виникненню нещасних випадків під час виконання робіт підвищеної небезпеки у будівельній галузі. 

У заході взяли участь представники понад 20 будівельних організацій столиці і Київської області.

Під час онлайн семінару начальник відділу нагляду у будівництві ГУ Держпраці у Київській області Марина Пустовойтова навела конкретні приклади нещасних випадків, які сталися в будівельній галузі Київщини упродовж 2019-2020 років. Було наведено приклади практичного застосування окремими суб’єктами господарювання використання засобів колективного захисту та забезпечення охорони праці під час організації та виконання робіт на висоті.

Заступник генерального директора з ОП СП «Основа-Солсиф» Ірина Петченко підготувала для учасників заходу презентацію «Методи оцінювання ризиків. Ієрархія зниження рівнів ризиків. Управління ризиками».

Голова профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв зазначив, що враховуючи сучасні технології, які існують у вітчизняній будівельній галузі, кількість нещасних випадків на виробництві можна звести до нуля. Проте вони трапляються. І над вирішенням цього питання мають працювати насамперед забудовники, власники будівельних компаній.