gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: працівникам МП «Айрон» роз’яснено найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю

22 грудня 2020

Фахівці ГУ Держпраці в Одеській області взяли активну участь у проведенні семінару-наради трудового коллективу МП «Айрон» у вигляді ТОВ. Темою заходу було: «Охорона праці та попередження виробничого травматизму під час виробництва виробів з пластмас».

У семінарі-нараді брали участь керівництво, посадові особи, члени трудового колективу, інженерно-технічні працівники та робітники підприємства.

Фахівці ГУ Держпраці поінформували роботодавців та працівників щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства про працю. Роз’яснили норми законодавства щодо допуску працівників до роботи, порушень, пов’язаних з використанням незадекларованої праці та відповідальності роботодавців.

Також під час семінару-наради було розглянуто питання вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого ПКМУ від 17.04.2019 року № 337 (своєчасність надання повідомлень про гостре професійне захворювання, склад комісії, терміни розслідування, відповідальність роботодавця за порушення вимог Порядку та ін.), «Правил охорони праці на підприємствах з виробництва пластмасових виробів» НПАОП 25.0-1.04-13.

Представники ГУ Держпраці також поінформували учасників заходу щодо найбільш ефективних способів запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.