gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: за сприяння ГУ Держпраці працівники двох підприємств отримали понад 31 млн грн заборгованої заробітної плати

22 грудня 2020

Головним управлінням Держпраці у Харківській області з вересня по грудень 2020 року було проведено позапланові заходи державного контролю на КП «ТЕПЛОЕНЕРГО» Лозівськоїміської ради Харківської області та ДП «ЗАВОД ім.В.О. МАЛИШЕВА» у звязку зі зверненнями працівників зазначених підприємств щодо несвоєчасної виплати та заборгованості із виплати заробітної плати.

Під час інспекційних відвідувань фахівцями ГУ Держпраці було виявлено факт невиплати працівникам заробітної плати, що є порушенням частини 1 статті 115 Кодексу Законів про працю України та статті 24 Закону України «Про оплату праці».

За результатами інспекційних відвідувань ГУ Держпраці були вжиті відповідні заходи та проведено розяснювальну роботу з адміністрацією підприємства щодо недопущення порушення законодавства стосовно оплати праці та необхідності дотримання умов трудового договоруКерівництву було наголошено про кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність за  порушення строків виплати заробітної плати.

Так, в ході проведення позапланового заходу на ДП «ЗАВОД ім. В.О. МАЛИШЕВА» було виплачено заробітну плату працівникам за жовтень 2020 року у сумі 27, 5 млн грн, а також, за сприяння ГУ Держпраці, 17 грудня 2020 року на КП «ТЕПЛОЕНЕРГО» Лозівської міської ради Харківської області виплачено заборгованість по заробітній платі 348 працівникам підприємства у повному обсязі, на загальну суму 3,6 млн гривень.