gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: вимога щодо дотримання трудових прав звільненого працівника має бути виконана

21 грудня 2020

Підприємство агропромислової сфери Казанківського району не виконало  припис Управління Держпраці у Миколаївській області, виданий раніше щодо виплати всіх сум, що належать працівнику в день звільнення від підприємства. Саме такий факт зафіксували інспектори праці під час заходу контролю відносно виконання раніше виданого припису.

З метою забезпечення дотримання вимог законодавства про працю Управлінням Держпраці було вжито всіх можливих заходів для відновлення трудових прав працівника та усунення виявлених порушень, а саме:

керівнику підприємства внесено припис про усунення виявлених порушень в оплаті праці;
за невиконання законних вимог посадової особи Держпраці, а саме: не виконання вимог припису, виданого раніше, в тому числі пункту припису стосовно виплати всіх сум, що належать працівнику в день звільнення від підприємства, керівника притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 850 грн;
відповідно до положень ч. 2 ст. 265 КЗпП України, за порушення законодавства про працю стосовно суб’єкта господарювання розглядається питання щодо застосування фінансових санкцій.

Забезпечення дотримання вимог законодавства про працю є одним з пріоритетних завдань Управління Держпраці у Миколаївській області.