gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: фахівці Управління Держпраці наголосили на негайній реконструкції елекромережі Вараської міської лікарні

21 грудня 2020

Консультативно-технічний візит з питань експлуатації автономних електростанцій здійснили до КНП “Вараська багатопрофільна лікарня” Вараської міської ради фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. 

Посадовці провели моніторинг дотримання вимог безпечної експлуатації автономних електроустановок. Надали відповідні методичні рекомендації та роз’яснили Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів, Правила улаштування електроустановок та Правила технічної експлуатації електроустановок споживачів.

На жаль, в закладі ситуація з можливістю належного підключення автономних електроджерел потребує термінового реагування. Автономна електростанція має потужність лише 5 кВт. Більше того, змонтована в лікарні мережа не дозволяє у випадку аварійного відключення основного електропостачання, підключити мобільну генеруючу установку. Це ставить під загрозу можливість автономного електроживлення основних апаратів, які важливі для життєдіяльності пацієнтів в реанімаційному відділенні та операційних блоках.
Фахівці Управління Держпраці наголосили на необхідності негайного проведення реконструкції електромережі, зокрема, встановлення комутуючих пристроїв
.

Моніторинг показав і низку проблем в експлуатації кисневих балонів. Зокрема:
відсутня затверджена схема включення балонів;

– кисневі балони зберігаються на відкритому майданчику, в нестійкому положенні (відповідні пристрої, стелажі відсутні); балони не захищенні від атмосферних опадів. Середньодобова витрата балонів становить орієнтовно 40 одиниць;

– відсутні спеціальні пристрої для транспортування балонів від кисневої рампи до відділень лікарні.

Усі зауваження фахівців, надані за результатами візиту, не пов’язаного з наглядовою діяльністю, викладені у відповідній довідці. Запропоновано вжити невідкладні заходи щодо приведення умов експлуатації автономної електростанції потужністю 5 кВт та обладнання, що працює під тиском, до вимог чинного законодавства. Запропоновано поінформувати Управління Держпраці про здійснені заходи.