gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганщина: посадовці ГУ Держпраці розглянули Плани розвитку гірничих робіт вугледобувних підприємств на 2021 рік

18 грудня 2020

Т.в.о. начальника, перший заступник начальника ГУ Держпраці у Луганській області разом з фахівцями управління гірничого нагляду у грудні 2020 року, згідно з планом роботи Державної служби України з питань праці на 2020 рік, розглянули Плани розвитку гірничих робіт по вугледобувним підприємствам Луганської області на 2021 рік.

До розгляду були запрошені керівники ДП «Первомайськвугілля» та АТ «Лисичанськвугілля», а також директори відокремлених підрозділів (шахт). Під час розгляду були заслухані звіти генеральних директорів та директорів шахт про виконання умов погодження Плану розвитку гірничих робіт та графіків щодо усунення порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки за 2020 рік.

При розгляді планів розвитку гірничих робіт на 2021 рік зверталася увага на відповідність розробленої річної програми проектам будівництва та реконструкції шахт, календарному плану відпрацювання вугільних пластів і вимогам нормативно-правових актів з охорони праці та охорони надр.

​Також увагу було акцентовано на вирішенні питань щодо забезпеченості шахтарів засобами індивідуального та колективного захисту, стану безпечної експлуатації підйомних установок, які призначені для перевезення людей, стійкості провітрювання гірничих виробок, надійної та дієздатної експлуатації апаратури та приладів газового контролю, а також на укомплектуванні штату шахтного персоналу спеціально навченими працівниками та спеціалістами.