gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині під час перевірки КНП «Голованівська ЦРЛ» наголошено на вимогах безпеки під час експлуатації кисневих балонів

17 грудня 2020

Посадовці Управління Держпраці в Кіровоградській області взяли участь в роботі комісії, яка проводить службове розслідування щодо фактів неналежного використання кисню медичного в КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської районної ради. 

За результатами перевірки комісією встановлено, що у КНП «Голованівська центральна районна лікарня» вимог щодо транспортування, зберігання та використання кисню медичного дотримуються. Факт знаходження кисневих балонів безпосередньо у  палаті з хворими є одиничним випадком. За вчинені дії відповідальну особу за використання кисневих балонів, брата медичного-анестезиста притягнуто до дисциплінарної відповідальності та повідомлено про заборону таких дій в подальшому.

У ході перевірки посадові особи Управління  Держпраці надали працівникам медичної галузі району та КНП «ГолованівськаЦРЛ» рекомендації щодо безпечної експлуатації кисневих балонів, кисневих трубопроводів у закладах охорони здоров’я та інших суб’єктах господарювання. Ознайомили з основними вимогами безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками, Правилами охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, іншими нормативно-правовими актами з охорони праці. Наголосили на необхідності підготовки персоналу для обслуговування кисневого обладнання та зазначили, що з превентивною метою відповідальній особі варто провести позаплановий інструктаж працівникам, які обслуговують кисневі балони.