gov.ua Державні сайти України
Пошук

Держпраці зміцнює соціальний діалог з профспілками

23 березня 2016

IMG_0207Державна служба України з питань праці та Професійна спілка працівників державних установ України уклали Угоду про зміцнення соціального діалогу.

Урочисте підписання Угоди, у якому взяли участь Голова Держпраці Роман Чернега та голова Профспілки працівників держустанов Юрій Піжук, відбулось 23 березня 2016 року.

«Профільний Закон про охорону праці визначає тісну співпрацю з профспілковими організаціями, тому що громадський контроль у цій сфері дуже важливий.

Підписання Угоди – це свідчення того, що ми об’єднуємо наші зусилля та моIMG_0200жливості. Наша стратегічна ціль – це легалізація заробітної плати, недопущення збільшення боргів по заробітній платі, і головне – збереження життя і здоров’я наших громадян на робочому місці» , – підкреслив Роман Чернега.

У свою чергу, голова Профспілки Юрій Піжук зазначив, що ця Угода є додатковим підтвердженням відкритості у роботі Держпраці та плідної співпраці, яка склалась між Профспілкою та Службою.

Предметом Угоди є розвиток партнерських відносин, координація співпраці з метою консолідації спільних зусиль для узгодження пропозицій щодо вдосконалення нормативно-правових актів як на державному, так і на регіональному рівнях, що стосується членів Профспілки.