gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: КНП «МОЦЛІХ» МОР надано рекомендацї щодо безпечної експлуатації кисневих станцій

15 грудня 2020

На КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради (далі КНП «МОЦЛІХ» МОР) відбувся превентивний захід Управління Держпраці у Миколаївській області, спрямований на недопущення аварій та нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Зазначимо, що питання забезпечення безпеки під час експлуатації кисневого обладнання вдруге підіймається на обговорення в КНП «МОЦЛІХ» МОР. Так, у листопаді 2020 посадові  особи Управління Держпраці дистанційно консультували представників медзакладу про вимоги охорони праці та промислової безпеки, направляли відповідні методичні рекомендації Держпраці,  у грудні ж фахівці Управління Держпраці безпосередньо оглянули об’єкти подачі кисню до ліжок пацієнтів з гострою хворобою Сovid-19 закладу охорони здоров’я.

За результатами заходу керівництву КНП «МОЦЛІХ» МОР надано відповідні рекомендації. Серед них було висунуто настанови щодо визначення  певного механізму для персоналу, на який покладено обов’язки з обслуговування обладнання під тиском, згідно з яким йому доручається ведення ретельного спостереження за дорученим устаткуванням шляхом його огляду, перевірки справності арматури, контрольно-вимірювальних приладів, запобіжних клапанів, засобів сигналізації й захисту, живильних пристроїв; організації належного зберіганняобладнання, що працює під тиском.

За словами головного державного інспектора Управління Держпраці у Миколаївській області, для досягнення належного рівня безпеки на трьох об’єктах подачі кисню КНП «МОЦЛІХ» МОР необхідно провести експертизу виконаних робіт з монтажу кисневих станцій щодо забезпечення дотримання вимог безпечної експлуатації.