gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: 4 телеканали разом з фахівцями Управління здійснили в міській лікарні моніторинг безпечної експлуатації кисневих балонів

08 грудня 2020

Фахівці Управління Держпраці у Рівненській області роз’яснюють працівникам лікарень вимоги безпечної експлуатації кисневих балонів та резервних джерел електричного живлення. Чому ці питання вимагають такої уваги, як відбувається моніторинг – дізналися під час пресрейду до Рівненської центральної міської лікарні тележурналісти чотирьох каналів: UA: Рівне, Рівне 1, ITV media group, Сфера-ТВ.

У 10 разів більше кисню використовують зараз у Рівненській центральній міській лікарні, ніж до початку карантину. Наразі у медзакладі є один резервуар для кисню на три тони та киснева рампа на 60 балонів. Як безпечно експлуатувати це обладнання, а також електрогенератори, працівникам лікарні нагадали представники Управління Держпраці.

Зокрема, фахівці оглянули кисневу станцію, криогенну установку, з якої кисень надходить до ліжок пацієнтів.

” Кисень привозять із Львівського хімічного заводу. Зараз збільшення розходу кисню, до карантину ми заправляли кріогенну установку раз в три місяці, споживання було 7 тон, зараз заправляємо через день, споживання надзвичайно велике: йде від 70 тон на місяць”, – розповідає заступник головного лікаря Рівненської ЦМЛ Ігор Шаров.

Нагадати працівникам лікарні про те, як правильно поводитися із небезпечним обладнанням, прийшли представники Управління Держпраці. У кисневій рампі виявили певні недоліки.

«Зберігаються балони без нагвинчених ковпаків, має нерівність підлога, там де знаходиться киснева рампа”, – каже начальник відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці в області Наталія Токарець. За словами посадовця, з листопада такі профілактичні рейди проводять у всіх лікарнях, які приймають хворих на COVID-19. Триватимуть вони до 24 грудня.

“Байдуже ставлення до вимог техніки безпеки може створити загрозу для працюючих і пацієнтів, які тут знаходяться. Кисневі балони мають тиск 150 атмосфер, тобто за неправильної експлуатації може вибухнути”, – додає Наталія Токарець.