gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині триває планування гірничих робіт на 2021 рік

03 грудня 2020

За участі посадових осіб Управління Держпраці у Кіровоградській області триває розгляд планів розвитку гірничих робіт та планів відбору води по підприємствах-надрокористувачах на 2021 рік.

Свої плани представлено ПП «Новоукраїнський гранітний кар’єр», Комунальний заклад «Знам’янська бальнеологічна лікарня» Кіровоградської обласної радиАТ «Кіровоградське рудоуправління», ТОВ «Компанія Кучеренко плюс» та іншими.

Під час розгляду обговорюються питання виконання виробничих показників, заявлених підприємствами у минулорічних планах розвитку гірничих робіт та обсяги виробництва, заплановані на 2021 рік.

Наголошено на своєчасному виконанні заміни та капітальних ремонтів обладнання підвищеної небезпеки, організації систематичного контролю за станом стійкості укосів відвалів та бортів кар’єрів з метою недопущення випадків їх обрушення. Говорячи про проєктні параметри гірничих робіт, підіймались питання відповідності параметрів робочих площадок, запобіжних та транспортних берм нормам проектування та вимогам правил безпеки.

Актуальне питання для підприємств з відкритим способом видобутку – забезпечення ефективної організації відомчого контролю за безпечною експлуатацією хвостосховищ, водозабірних та гідротехнічних споруд.  

Під час погодження розглянуто комплексні заходи із поліпшення стану охорони праці підприємств на наступний рік та плани щодо вдосконалення роботи із попередження травматизму на виробництві.