gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: працівникам закладів освіти роз’яснено щодо оплати праці в період самоізоляції

02 грудня 2020

З метою попередження порушення вимог законодавства про працю в частині дотримання мінімальних гарантій при нарахуванні заробітної плати працівникам закладів освіти  Каланчацької ОТГ посадовими особами ГУ Держпраці у Херсонській області проведено семінар з керівниками та бухгалтерами закладів освіти.

Під час семінару було розглянуто питання з оплати праці в надурочний час, роботи у святкові і неробочі дні, оплати праці у нічний час та нарахування індексації заробітної плати.

Найбільше керівників та бухгалтерів закладів освіти цікавило питання нормування робочого часу сторожів та оплата праці за підсумованим обліком робочого часу. Також актуальним питанням було про облік використання робочого часу та оплата праці працівників, які перебувають на самоізоляції після контакту з хворими на COVID-19.

Посадовці ГУ Держпраці наголосили, що працівники, які контактували з хворими на COVID-19 та мають намір самоізолюватись, повинні звернутись до лікаря про отримання лікарняного листа. Тільки після отримання керівником закладу освіти чи бухгалтером лікарняного листа можна нараховувати допомогу з тимчасової втрати працездатності.

У випадку, коли лікар не вбачає такої необхідності та не надає лікарняний лист,  а працівник наполягає на своєму, що хоче самоізолюватись, керівник установи може запропонувати використати під час ізоляції частину основної відпустки, або відпустку без збереження заробітної плати з поміткою на період карантину з чітко зазначеними датами початку та закінчення такої відпустки.