gov.ua Державні сайти України
Пошук

В Кропивницькому затримали на отриманні неправомірної вигоди посадовця обласного управління

24 листопада 2020

23 листопада у Кропивницькому за участі співробітників Управління стратегічних розслідувань Нацполіції та обласної прокуратури затримано завідувача одного із сектрів Управління Держпраці у Кіровоградській області за підозрою в отриманні неправомірної вигоди у розмірі одна тисяча доларів США.

За інформацією Нацполіції, посадовець обіцяв представнику товариства скласти позитивний висновок щодо результатів розслідування нещасного випадку на підприємстві.

Наразі чоловіку оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За скоєне передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Утім, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Керівництво Держпраці сприятиме слідчим діям та співпрацюватиме з правоохоронними органами для очищення системи Служби від корупціонерів.

Наголошуємо, якщо вам стало відомо про можливі порушення працівниками Держпраці вимог антикорупційного законодавства, ви можете зателефонувати за номером 044-248-74-35 (головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Олександр Гарбар) або надіслати повідомлення Harbar@dsp.gov.ua

 

Джерело фото: сайт Нацполіції