gov.ua Державні сайти України
Пошук

Кіровоградщина: завершено розслідування групового нещасного випадку з працівниками, що постраждали під час пожежі на автостоянці у Кропивницькому

23 листопада 2020

Завершено спеціальне розслідування групового нещасного випадку, що стався 27 березня 2019 року внаслідок масштабної пожежі та вибуху газу на автостоянці у м. Кропивницькому.

Нагадуємо, тоді під час перекачування газу в ємності постраждало двоє працівників різних підприємств, один з них від отриманих опіків помер у лікарні.

За результатами розслідування однією з обставинякі обумовили настання нещасного випадку, є від’єднання заправного шлангу, що призвело до витоку газу.

Організаційною причиною нещасного випадку є порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів тощоТакож встановлено, що організація робочого місця в зоні настання нещасного випадку не відповідала ряду вимог нормативно- правових актів з охорони праці, що сприяло збільшенню площі вибухогазонебезпечного середовищазагорянню газоповітряної суміші.

Комісія зі спеціального розслідування дійшла висновку, що груповий нещасний випадокщо стався з водієм фізичної особи-підприємця, якому було замовлено постачання скрапленого газу, вважається пов’язаним з виробництвомЩодо другого працівника, головного інженера товариства (приймальника газу), нещасний випадок вважається не пов’язаним з виробництвом, оскільки на той момент він виконував роботу в інтересах іншого суб’єкта господарювання за сумісництвом.