gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківщина: фахівці Управління Держпраці інформують заклади охорони здоров’я щодо безпечної експлуатації кисневого обладнання

17 листопада 2020

Фахівці Управління Держпраці в Івано-Франківській області проводять превентивну роботу у закладах охорони здоров’я щодо запобігання виникненню нещасних випадків при експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Головний держаний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС здійснив інформаційне відвідування КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради».

Посадовець звернув увагу на питання дотримання вимог Правил безпеки і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском, зокрема під час експлуатації кисневих балонів та медичних автоклавів.

Також наголосив відповідальним особам на безпечному зберіганні та використанні кисневих балонів, установок і трубопроводів та необхідності якісного проведення інструктажу для працівників, що їх обслуговують. Неправильне поводження з кисневими балонами або незадовільний їх технічний стан можуть бути причинами серйозних аварій.