gov.ua Державні сайти України
Пошук

Закарпатський підприємець допустив до виконання робіт з транспортних перевезень 36 неоформлених працівників

13 листопада 2020

Фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області завершують проведення масштабної інформаційної кампанії з попередження використання незадекларованої праці у суб’єктів господарювання, що працюють у сфері транспортних перевезень.

У межах цієї акції, яка тривала близько трьох тижнів, головні державні інспектори Управління Держпраці роз‘яснювали перевізникам та власникам курєрських служб про неприпустимість допуску працівників без оформлення трудових відносин, а також звертали увагу працівників вказаних фірм на важливість легального працевлаштування найманих працівників.

Паралельно з інформаційною тривала й інспекційна робота на підприємствах цієї галузі. Так, нещодавно під час інспекційного відвідування одного з транспортних підприємств на Іршавщиніголовні державні інспектори Управління Держпраці зясували, що на фірмі тривалий час працювали 36 осіб, які виконували перевезення вантажів по Україні та за кордон.

Сам власник підприємства зізнався: мовляв, оплатив ці роботи. Однак не надав жодного документа на підтвердження офіційного характеру його трудових відносин з цими працівниками.

Таким чином, за результатами інспекційного відвідування встановлено, що ФОП допустив до виконання робіт з перевезення вантажів 36 осіб без укладання з ними трудових договорів, чим порушив вимоги ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України.

За вказане порушення підприємця притягнуто до встановленої законом відповідальності.